Massiivinen yleiskaavauudistus perataan tänään kaupunkilautakunnassa – vaikutusalue lähes 200 neliökilometriä!

Espoon kaupungin kaupunkisuunnittelulautakunta aloittaa Keski- ja Pohjois-Espoota käsittelevän yleiskaavamuutoksen käsittelemisen tänään, 14.4.2021.

Yleiskaava koskettaa alueita Kauniaisten ja Vantaan rajoilta aina Kirkkonummen ja Vihdin rajoille saakka. Espoon kaavaa laitetaan nyt uuteen uskoon aina Lakistosta Siikajärvelle, Espoonkartanosta Vanhakartanoon ja Kuurinniitystä Karhusuon kautta Kolmperään ja Kalajärvelle.

Yleiskaavaa Keski- ja Pohjois-Espooseen on nyt yritetty survoa kasaan jo vuodesta 2013. Kolmasosaa Espoota koskettava kaavamuutos kirvoitti kansalaisilta yhteensä 750 muistutusta, jotka kaikki tullaan käsittelemään kokouksessa. Käsittelystä odotetaan monipäiväistä.

— Tavoitteena on, ettei POKE:sta (Pohjois- ja Keski-Espoon yleiskaavasta) muodostuisi Espoon omaa sote-uudistusta, vaan tämä yleiskaava saadaan ajettua maaliin tämän valtuuston aikana, kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen Jarno Eerola (ps) sanoi.

Lautakuntakäsittelyn jälkeen kaava tuodaan vielä kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi.

Kaupunkisuunnittelulautakunnan valmistelussa todetaan, että Pohjois- ja Keski-Espooseen tarvitaan uutta kaavaa, koska Espoon väestönkasvu on pitkään ollut voimakkaassa kasvussa. Vuoteen 2050 mennessä kaupungissa odotetaan asuvan vähintään 400 000 ihmistä. Tällä yleiskaavalla varaudutaan noin 60 000 uuden asukkaan ja 11 000 uuden työpaikan tulemiseen Espooseen.

Kaavassa pyritään vahvistamaan alueen ainoan kaupunkikeskuksen, Espoon keskuksen asemaa ja kaupunkirakennetta. Samalla tuleva kaupunkirata tulee vahvistamaan Espoon keskuksen asemaa ja kaavassa tullaan ottamaan huomioon joukkoliikenteen runkolinjojen rakentamiset Tapiolan ja Matinkylän suuntiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: