Veikö korona ravintola-alan työn? Perusta liikkuva ruokakioski

Espoon kaupunki kannustaa nyt verkkosivuillaan perustamaan uudenlaisia liikkuvia ruokakioskeja, jotka eivät tarvitse erillistä myynti- tai vuokrauslupaa, mikäli ne täyttävät muutamia ehtoja. Valmiita ruoka-annoksia voisi kaupungin mukaan myydä nyt esimerkiksi autosta, polkupyörästä, kärryistä, mopoista tai liikkuvista elintarvikekioskeista.

Näin ollen yrittelijäs pakettiauton omistaja voisi esimerkiksi perustaa pienoiskahvilan pakettiauton takaosaan. Pääpointti on siinä, ettei myyntipaikka ole pysyvä vaan ajoneuvo tuo mukanaan kaiken tarvitsemansa ja vie päivän päätteeksi kaikki roskat ja muut jätteet pois.

Esimerkiksi liikkuvan kahvimopon saa päristää liikkeelle, mikäli ajokki voidaan voidaan pysäköidä turvallisesti, laillisesti ja myynti onnistuu muuta liikennettä häiritsemättä. Pysäköintilainsäädännön mukaan autoa ei saa esimerkiksi pysäköidä jalkakäytävälle, vaan myynnin on tapahduttava ajoneuvosta käsin jalkakäytävälle.

Kahvimopoa tai -pakettiautoa ei saa viedä esimerkiksi kaupungin puistoalueelle, sillä maastoliikennelaki kieltää yksiselitteisesti moottoriajoneuvojen pysäköinnin tai pysäyttämisen maastoon ilman maanomistajan erillistä lupaa. Tämä laki ei sen sijaan koske peräkärryjä – joten kahvilaperäkärryn voisi ainakin maastoliikennelain ja kaupungin kannusteen voisi olettaa, että kahvikärryn saisi viedä puistoalueellekin, kunhan muistaa viedä kärryn pois päivän päätteeksi ja toimia muiden ohjeiden mukaan.

Lisäksi liikkuvan ruokakioskin perustaa, kunhan sen yhteyteen ei tarvitse vetää uusia vesi- tai viemärikytkentöjä, eikä liikkuva ruokakioskin sijoitus saa estää esimerkiksi valaisten tai muun julkisen infran huoltotöitä.

Liikkuvan ruokakioskin toimintaa saa markkinoida esimerkiksi liikkuvilla A-ständeillä, mutta ne tulee sijoittaa niin, ettei jalankulku ja muu liikenne häiriinny.

Ja tietenkin jokaisen liikkuvan kioskinpitäjän tulee pitää toimintansa koronaturvallisena Ruokaviraston ohjeiden mukaan. Täydelliset kaupungin ohjeet löytyvät Espoon kaupungin verkkosivuilta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: