Vihdoin voimaan – kotihoidon pysäköintitunnus läpi Espoon kaupunginhallituksessa, käyttöönotto pian

Espoon kaupunginhallitus on päättänyt ottaa käyttöön kotihoidon pysäköintitunnukset koko Espoon alueella. Asia selviää kaupunginhallituksen viimeisimmän kokouksen pöytäkirjasta.

Kotihoidon pysäköintitunnuksella pystyy vastedes pysäköimään kadulla tai muulla kunnan hallinnoimalla alueella liikennemerkein osoitetusta kiellosta tai rajoituksesta huolimatta. Sen lisäksi kotihoidon parkkitunnus mahdollistaa ilmaisen pysäköinnin maksulliselle paikalle ja rajoituksia pidemmäksi ajaksi alueelle, missä pysäköinnin enimmäisaikaa on rajoitettu.

Kaupunginhallituksen päätöksestä ei selviä, tarkoittaako tämä sitä että kotihoidon pysäköintitunnuksella voisi pysäköidä ilman kiekkoa kiekkorajatulle pysäköintialueelle. Toimittajan huomiona pitää mainita, että sen pitäisi olla ainakin päätöksen hengen mukaisesti sallittu.

Kotihoitajat pääsevät myös pysäköimään kaupungin hallinnoimille pihakaduille ja huoltoajoteille, kunhan ajoneuvon sijoittamisesta ei ole kohtuutonta haittaa muille tienkäyttäjille.

Tuleva kotihoidon pysäköintitunnus vertautuu oikeuksissaan liikkumisrajoitteisen, eli niin sanottuun invapysäköintilupaan, jolla saa pysäköidä muun muassa pysäköintikieltoon tai pysäköintikieltoalueelle, mutta jolla EI saa pysäköidä jalkakäytäville.

Pysäköintitunnuspäätös tulee helpottamaan noin 3 000 kotihoitoa tarvitsevan ja noin 4 550 vammaispalveluita käyttävän espoolaisten palvelua, kun kotiin tulevan hoitajan ei tarvitse etsiä enää parkkipaikkoja niin tarkalla kammalla kuin ennen. Kotihoidon pysäköintitunnuksia tullaan myöntämään niin kaupungin kuin yksityisen sektorin työntekijöille.

Aktuaalisesti kotihoidon tunnukset tulevat käyttöön keväällä 2021, luvataan kaupunginhallituksen päätöksessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: