Viherlaakson kirjasto siirtymässä Kavallinmäkeen – neuvottelut kariutuivat suuremman kiinteistön kohdalla

Viherlaakson kirjasto Viherlaaksontorilla on purkupallon alla ja Espoo etsii kirjastolle uusia vuokratiloja. Tammikuun lopussa toimintansa lopettanut kirjasto purettiin rakennuksen huonon kunnon vuoksi.

Espoon kulttuurilautakunta oli käynyt lukuisia eri vaihtoehtoja läpi kirjaston uudelle paikalle – vaihtoehtoina helmikuun kokouksessa esitettiin muun muassa Omnian oppilaitosta, paikallista päiväkotia, lähipalvelukeskusta ja jopa kampaamon tiloja. Lautakunta kuitenkin tuli siihen johtopäätökseen, että Viherlaakson kirjasto siirtyy joko Viherlaaksontie 5:n liikekiinteistöön tai Kavallinmäkeen.

Viherlaaksontie 5:n tila olisi ollut yli tuplaten suurempi kuin Kavallinmäessä oleva tila, jonka lisäksi kaupunki näki tilan hyötyinä sen sijainnin Turuntien pohjoispuolella, lähellä kirjaston todennäköisintä asiakaskuntaa.

Neuvottelut eivät kuitenkaan ole tuottaneet tulosta ja tämänpäiväisessä kokouksessa kulttuurilautakunta lähtee selvittelemään mahdollisuutta vuokrata tila Kavallinmäestä.

Kaupunkikin tunnustaa pohjatöissä Kavallinmäen ongelmaksi tilan sijainnin Turuntien eteläpuolella. Sen lisäksi kadulla ei ole varsinaista jalkakäytävää olemassakaan, mikä tekee jalkaisin saapuvalle kirjaston käyttäjälle tilasta erittäin haastavan.

Erityisen harmillista Viherlaaksontien tilan neuvottelujen kariutumisessa on tilojen kokoerossa. Kavallinmäen tila on kaupungin mukaan 167 neliömetrinen, kun Viherlaaksontien tila olisi ollut 406 neliömetrin kokoinen.

Kulttuurilautakunnan pohjatöissä kuitenkin vakuutetaan, että kirjaston perustoiminnot saataisiin toteutettua pienemmässäkin tilassa.

Ilmakuvaan merkattu punaisella Kavallinmäen kiinteistö, keltaisella Viherlaaksontien kiinteistö.
Ilmakuva: Espoon kaupungin karttapalvelu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: