Koronarokoteohjelma etenee – näin moni vanhus on jo piikin saanut

Espoon Uutisvirran saamien tietojen mukaan, Espoon kaupungin ikäihmisille suunnattu koronarokotusohjelma on tavoittanut noin 90 prosenttia kaikista yli 80-vuotiaista. 70-79-vuotiaiden osalta rokotuskattavuus on noin 60.

Nimettömänä pysyttelevän lähteen mukaan on epätodennäköistä, että näillä prosenteilla tarkoitettaisiin kahden rokotteen saajia, sillä tehosterokotteita on tarkotus toistaiseksi antaa noin 12 viikon kuluessa ensimmäisestä rokotteesta.

Rokoteohjelmaa on hidastanut THL:n päätös katkaista Astra-Zenecan koronarokotteen käyttäminen Suomessa väitetyn veritulppariskin vuoksi. Kaupungin sisäisistä sähköposteista paljastuu, että tämän takia Metro Areenalla ollut rokotepiste on toistaiseksi suljettu, koska siellä oli käytetty vain ja ainoastaan Astra-Zenecan rokotetta.

Keskiviikko-aamuun mennessä Espoossa on annettu 38 857 koronarokotetta. Tällä viikolla Espoo ja Kauniainen ovat saamassa 4 644 Pfizerin rokotetta.

THLn koronakartan mukaan Espoossa on todettu 25.3.2021 mennessä yhteensä 7 110 koronavirustapausta. Vuoden 2019 väkiluku Espoossa oli 298 731 Tilastokeskuksen mukaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: