Ehdokkaan kynä: Pettääkö Espoo urheiluseurat?

Espoo on valinnut kumppanuusmallin liikuntapaikkojen rakentamisessa ja ylläpidossa. Se tarkoittaa mm sitä, että urheiluseurat vuokraavat, omistavat, rakennuttavat ja ylläpitävät liikuntatiloja. Espoo osoittaa tontin rakentamiselle, takaa lainoja, vuokraa tiloja ja antaa tukea liikuntapaikkojen ylläpitoon.

Tämä kumppanuusmalli on Espoolle halvempaa kuin itse rakentaa ja ylläpitää liikuntapaikkoja. Nyt Espoossa haetaan säästöjä, ja yksi säästökohde ovat nämä liikuntapaikkojen tuet. Espoon Jalkapallon Tuen maanvuokriin Espoo on esittänyt jopa kymmenkertaista korotusta.

Espoon Jääurheilun Tuki rakennuttaa Matinkylään parhaillaan uutta jääurheilukeskusta, joka tuo kaivattua helpotusta tiukoilla olleeseen jääaikaan ja oheistiloihin. Uusien tilojen myötä myös käyttötuntien määrä kasvaa. Samoin käyttökustannukset ja tarve tukipotin kasvattamiselle. Espoon vuokra-avustus urheiluseuroille on ollut viime vuodet noin 30 prosenttia maksetuista tilavuokrista. Jos Espoon valtuusto ei päätä tämän määrärahan korottamisesta, laskee seurakohtainen vuokra-avustus noin kolmanneksen jääurheilukeskuksen valmistuttua. Urheiluseurassa se voi tarkoittaa yhden, tai useamman valmentajan vuosipalkan suuruista menetystä. Vaihtoehtoisesti tämä tarkoittaa lisäkustannuksia tuhansille perheille harrastusmaksujen korotuksina. Jos harrastajamäärät laskevat nykyisestä liian korkeiden maksujen takia, nousevat vielä mukana pysyvien harrastajien maksut entisestään.

Espoo on nyt rikkomassa kaupungin ja urheiluseurojen välistä kumppanuusmallia ja laittamassa tavoiteltavien säästöjen maksumiehiksi lasten ja nuorten vanhemmat.

Leikkauksien sijaan kaupunkimme on yhdessä urheiluseurojen kanssa löydettävä keinot seuraharrastuksien kustannusten laskemiseksi. Pahin uhkakuva on harrastajamäärien putoaminen niin alas, että seurat ajautuvat maksukyvyttömiksi ja liikuntatilat siirtyvät kaupungin omistukseen. Tämä tulisi Espoolle nykymallia huomattavasti kalliimmaksi.

Avustukset ovat pieni osa Espoon budjetissa ja itse näen tämän arvokysymyksenä. Haluammeko tukea lasten ja nuorten harrastuksia ja hyvinvointia? Minä haluan.

Lasten ja nuorten liikuntaharrastukset ovat investointi tulevaisuuteen ja ne maksavat itsensä takaisin monin eri tavoin.

Jouni Tarkiainen
Kuntavaaliehdokas, Perussuomalaiset
jouni.tarkiainen@saunalahti.fi

Ehdokkaan Kynä -palsta on avoin kaikille espoolaisille kuntavaaliehdokkaille, väristä ja puolueesta riippumatta. Ne eivät edusta Espoon Uutisvirran linjaa millään tasolla, vaan jokaisesta tekstistä vastaa ehdokas itse.

Kuntavaaliehdokas, jos haluat oman kirjoituksesi Ehdokkaan Kynä -palstalle, laita tekstisi sähköpostilla osoitteeseen toimitus@espoonuutisvirta.fi! Pidätämme oikeuden pätkiä pidempiä kirjoituksia – ohjemittana on noin 2 000 merkkiä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: