Espooseen esitetään aitaamatonta koirametsää – teknisellä lautakunnalla ajatus paikasta

Espoon kaupungin teknisen lautakunnan päätettäväksi on tulossa 17.3.2021 valtuustoaloite, jolla ajetaan erityisen koirametsän perustamista Espooseen.

Koirametsän ajatuksena on toimia aitaamattomana alueena, missä koiria saisi ulkoiluttaa kytkemättömänä, selvitetään kaupunginvaltuutettu Juri Aaltosen (sd) vetämässä valtuustoaloitteessa. Aloitteella on laaja kannatus eri poliittisten ryhmien kesken – sen allekirjoitti Aaltosen lisäksi neljä sosiaalidemokraattia, kolme vihreää ja kokoomuslaista, kaksi vasemmistoliittolaista sekä yhdet valtuutetut kristillisdemokraateista, liberaalipuolueesta sekä sinisestä valtuustoryhmästä.

Espooseen suunniteltavaa koirametsää verrataan itäisessä Helsingissä sijaitsevaan Östersundomin koirametsään, mikä on 50-hehtaarinen aitaamaton alue, missä koiria saa ulkoiluttaa ilman hihnaa.

Kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska on päätösehdotuksessaan esittänyt valtuustolle asian selvittämistä. Hän toteaa koirametsäksi soveltuvien alueiden olevan hyvin hankalasti osoitettavissa Etelä-Espoon alueella.

— Pohjois-Espoossa metsäisten rakentamattomien alueiden osuus on huomattavasti suurempi, jolloin koirametsän sijoittuminen Pohjois-Espooseen saattaisi olla todennäköisempi vaihtoehto, kirjataan teknisen lautakunnan päätöksen esitöissä.

Lisäksi todetaan, että koirametsän pitäisi olla helposti saavutettavissa julkisilla joukkoliikennevälineillä. Tämä tarkoittanee sitä, että koirametsä suunniteltaneen jonkin suuremman pohjoisespoolaisen väylän varrelle. Tässä vaiheessa on vielä epäselvää, miten koirien turvallisuus voidaan varmistaa, ettei koirat eksy vahingossa isoille teille autojen joukkoon.

— Esititte esimerkkinä Helsingissä Östersundomissa sijaitsevan koirametsän. Alue rajautuu tiehen, puroon, sähkölinjaan ja niittyihin. Hyviä maamerkkejä käyttäjille ja helposti kartalta, tai infotaululta luettavissa, jotta tietää millä alueella pysytellä koiran kanssa, kun aitaa ei ole, todetaan teknisen lautakunnan esitöissä.

Espoon kaupunki ei ole ottanut kantaa koirametsästä vuosien 2018-2028 koira-aitaussuunnitelmassa, mutta suunnitelmaa ollaan päivittämässä noin puolessa välissä ohjelmakautta, eli vuonna 2023.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: