Ennakkotiedot Espoon väestönkehityksestä – lähes viidesosa nyt vieraskielisiä, korona lisäsi työttömyyttä lähes 35%

Espoo julkaisi ennakkotietoja tammikuun 2021 väestönkasvutilastoistaan. Niiden mukaan Espoon väkiluku oli tammikuun lopulla 293 300. Vuodessa Espoo on saanut noin 3 300 uutta asukasta.

Kaupungin tiedotteen mukaan, vieraskielisten espoolaisten osuus oli tammikuun lopulla noin 53 500, mikä on noin 18,2 prosenttia koko Espoon väestöstä.

Kaupunkilaisista työttömänä oli helmikuun lopulla 16 860 henkilöä, joista lomautettuna on 3 056 henkilöä. Espoon kaupungin mukaan tämä tarkoittaisi sitä, että espoolaisesta työvoimasta istuu tyhjän panttina tällä hetkellä noin 11,5 prosenttia, kun koko maassa työttömyysprosentti on 12,7 prosenttia.

Työttömyys kohdistuu erityisesti miehiin. Tammikuun lopulla julkaistujen valtiollisten, virallisten työttömyyslukujen mukaan, miehet muodostavat 54,2 prosenttia kaikista työttömistä. Työttömyys kohdistuu myös iäkkäämpiin espoolaisiin – yli 50 vuotta täyttäneitä espoolaisia työttömiä oli 5 666, eli noin 33,6 prosenttia.

Koronavuosi lisäsi espoolaisten työttömien määrää noin 34 prosenttia – tammikuussa 2020 espoolaisia työttömiä oli 11 082 kappaletta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: