Dosentin kynästä: Kun on köntsät housussa

Tämä kuolematon ja voimakas ilmaisu sopii hyvin tämän kansainvälisen naistenpäivän aamun poliittiseen tilanteeseen. Sanna Marinin hallitus on epäonnistunut huvittavalla ja järkyttävällä tavalla vaalien siirtämisessä. Päätös perustui THL:n täysin ufoihin ja Aku Ankan taskukirjamaisiin laskelmiin. Onko meillä tosiaan tässä maassa seitsemän miljardia ihmistä? Ihanko totta Ann-Maja Hendriksson? Mikä oli sinun matematiikan numero koulussa?

Vanha diplomaattisen ohjeen mukaan jos köntsät tulevat housuun tai sattuu oksentamaan vieraan valtion vastaanotolla on oltava ”fait comme ça”, venäjäksi ”kak sljeduet” tai suomeksi ”muina miehinä”. Tässä tapauksessa ehkä: ”muina sannamarineina”.

Pitää viheltää ja ihmetellä jos joku huomauttaa. Voi myös todeta: ”itte oot!”.
Nyt ollaan tässä tilanteessa. Tuoreet köntsät muhivat housuissa.

Se mikä tekee tästä huvittavinta tästä tilanteesta on se, että medialla on myös ”köntsät housussa”. Se meni THL:n halpaan. Se puski tähän ”fake news” -materiaaliin kuin dobermanni lauantaimakkaranpalasiin. Se johtuu siitä, että toimittajat eivät osaa laskea tai suorittaa eksponentiaalilaskuja. Median korkeimmatkin kukat turasivat, hölmöilivät, typerehtivät ja riensivät sopuleina vahvistamaan asian.

Ja eihän omia hölmöyksiä kuka viitsi mainostaa.

Nyt ollaan siis ”köntsät housussa” yhdessä.

Niin Sanna Marinin hallitus kuin myös laatumedia ja sen tähtitoimittajat. Kun katsotte eilisen lehtiä niin tämä selektiivinen muistinmenetys on vallitseva käsitys. Osmo Soininvaaran blogi oli virkistävä poikkeus. Mies on intellektuelli – päinvastoin kuin toimittajat – ja uskalsi kirjoittaa mistä oli kysymys. Hänen bloginsa näistä luvuista on validi. Kyse oli ”viivotinmiesten” laskelmista.

Tässä on seuraavia vaihtoehtoja sitten siihen miten huomio saadaan pois siitä, että on ”köntsät housussa”.

Ensimmäinen vaihtoehto on syyllistää persut: ”Tehän vaarannatte ihmisten terveyden”. Sitä on jo kokeiltu, eikä ole mennyt hyvin.

Toinen vaihtoehto on ”Unohetaan, että köntsät on housussa ja vähän naureskellaan sille”.

Kolmas vaihtoehto on, että keksitään, että on muistio joka vahvistaa asian. Mutta sitä ei saa julkaista kun se on salainen.

Seuratkaa hyvät ihmiset kehitystä! Onhan tämä poikkeuksellista ja uteliaalle ihmiselle luontaisen lupsakkaa aikaa!

Dosentin kynästä -palsta on Helsingin yliopiston dosentti, perussuomalaisten varakansanedustaja ja median moniottelija Arto Luukkasen säännöllisen epäsäännollinen kolumnipalsta Espoon Uutisvirrassa.

Toimitus vastaanottaa ja julkaisee mielipidekirjoituksia ja poliittisia julkilausumia koko politiikan sateenkaaren alta erittäin mielellään. Toimituksemme sähköpostiosoite löytyy osoitteesta toimitus@espoonuutisvirta.fi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: