Trendikäs Poké Bowl lohesta – näin teet sen itse!

Kuvituskuva: Sanna Mehtälä

Hawaijilta on karannut maailmalle ananaspizzan lisäksi myös alati trendikkäämpi poké bowl, jota voisi hyvin kuvailla sushin trooppiseksi jälkeläiseksi.

Sana poké tarkoittaa hawaijinkielellä leikkaamista tai viipalointia ja perinteisessä pokéssa raaka kala sekoitetaan erilaisten mausteiden ja riisin kanssa sekaisin. Pokéa voidaan tarjoilla sushin tapaan joko alkupalana tai tuhdimpana pääruokana.

Poké-ravintolat ovat rantautuneet myös Espooseen – Ison Omenan ravintolamaailma M.E.E.T.istä löytyy yksi poké bowleihin erikoistunut ravintola, mutta miksi maksaa ravintolahinta herkusta, jonka voit ketterästi tehdä itse?

Tervetuloa siis Espoolaiseen keittiöön!

Poké Bowl lohesta
2 annosta

Tuore kala on olennainen osa hyvää pokéa.
Kuvituskuva: Pexels.com

AINEKSET
– 250g lohifileetä
– ¼ tl suolaa
– ¼ dl soijaa
– 0,5 rkl sokeria
– 2 rkl seesaminsiemenöljyä
– 1 tl Sriracha- chilikastiketta
– 1 salottisipuli
– 0,5 rkl raastettua inkivääriä
– 0,5 rkl paahdettuja mustia seesaminsiemeniä
– 1 kevätsipulinvarsi

Lisäksi:
– 1,5 dl täysjyväriisiä
– 1 avocado
– 1/2 punasipulia
– n. 100g kurkkua
– 1 porkkana
– 1 kevätsipulinvarsi hienonnettuna
– majoneesia ja/tai Sriracha-kastiketta

VALMISTUSOHJE

  1. Poista lohifileestä nahka, ruodot ja ylimääräinen rasva. Leikkaa lohi kuutioiksi (2cm x 2cm). Suolaa lohi.
  2. Sekoita keskenään soija, sokeri, seesaminsiemenöljy ja Sriracha. Lisää hienonnettu salotti- ja kevätsipuli, raastettu inkivääri ja seesaminsiemenet. Sekoita kastike lohikuutioiden joukkoon ja anna tekeytyä jääkaapissa noin kaksi tuntia.
  3. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä riisi halutessasi.
  4. Hienonna kuorittu punasipuli. Leikkaa kurkku ja porkkana pitkiksi viipaleiksi juustohöylällä.
  5. Kokoa annoskulhojen (2kpl) pohjalle riisiä. Lisää riisin päälle lohta, kuorittu ja pilkottu avokado, punasipulia, kurkkua ja porkkanaa. Koristele seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla.

Tarjoa esimerkiksi Srirachan ja majoneesin kanssa. Voit myös valmistaa kastikkeen sekoittamalla Srirachan ja majoneesin keskenään.

Teksti: Lauri Pajunen / lauri.pajunen@espoonuutisvirta.fi
Resepti: Sanna Mehtälä / sanna.mehtala84@gmail.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: