Yksi tuoteryhmä aiheuttaa kylmäävän tunteen kassattomalle Korttelikaupalle – mutta siihenkin luvataan ratkaisua

Kävimme testaamassa Espooseen rantautuneen Korttelikaupan viime viikolla. Kaupan erikoisuus piilee siinä, että siellä ei kassoja ole laisinkaan, vaan toiminta pyörii pankkikortin ja suoraveloitusten kautta.

Korttelikaupan taustalla toimiva Jan-Christian Lehtinen kertoo, että kassattoman kaupan idea syntyi useamman vuoden työkokemuksen perusteella teknologian ympärillä.

Jokaiseen kaupan tuotteeseen on lätkäisty RFID-tägi, minkä avulla kauppa pysyy perässä siitä, mitä tuotteita asiakas on hyllyiltä poiminut ja tietää siten miten paljon pankkitililtä voi veloittaa – ilman kassahenkilökuntaa.

— RFID-teknologia tulee Stora Ensolta ja lisäksi kehitämme itse sitä lisää, kuten myös järjestelmäämme, ohjelmistoa ja kaupan prosesseja, Lehtinen kertoo.

RFID-teknologia on muodostunut hyvin haasteelliseksi, kun kauppa on pyrkinyt vastaamaan asiakkaidensa hartaimpaan toiveeseen – pakasteiden tuomiseen kaupan hyllyille.

— RFID-teknologian käyttäminen pakastetuissa tuotteissa on ollut haasteellista, mutta olemme keksineet tähän ratkaisun ja pyrimme tuomaan nämäkin saataville ehkä jo tänä vuonna, Lehtinen sanoo.

Toistaiseksi kauppa on otettu ilolla vastaan.

— Se on yllättänyt, että olemme saaneet kuluttajat käyttämään kauppojamme positiivisella asiakaskokemuksella, minimaalisella markkinointityöllä, Lehtinen sanoo.

Nostalgia innoittaa

Verkkosivuillaan Korttelikauppa kertoo syntyhistoriansa taustalla olevan lapsuusmuistot pieneltä paikkakunnalta, missä lähin kauppa sijaitsi aina kävelymatkan päässä. Lehtisen mukaan Korttelikauppa pyrkiikin sijoittumaan juuri sellaisille alueille, missä kaipuu lähikaupalle on kova, mutta etäisyys lähimään isompaan kauppaan on ikävän pitkä.

Suomen Korttelikauppa Oy on perustettu koronavuonna 2020 ja kasvuvauhti on ollut huima. Olarin liike on viides toimipiste ja seuraavaksi avattaneen maaliskuussa kauppa Vantaan Keimolanmäkeen ja sen jälkeen jonnekin päin Helsinkiä uusi liike vuoden 2021 alkupuolella. Espooseenkin suunnitellaan uutta liikettä.

Sijaintia emme ole vielä päättäneet, ehdotuksia otetaan vastaan, Lehtinen sanoo.

Yrityksen puuhamiehet kuitenkin uskovat pysyvänsä kasvuvauhdissa mukana.

— Olemme sijoittaneet itse yritykseemme ja lisäksi saaneet Finnveran alkutakauksen. Ja nyt olemme aloittaneet seuraavan rahoituskierroksen, jolla pyrimme mahdollistamaan seuraavan vaiheen kasvun ja teknologiakehityksen, Lehtinen kertoo.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: