Ehdokkaan kynä: Tapaus Korona

Tämä ihana jokaista koskettava kansan hullutus, joka jakaa ihmiset mielipiteineen ja toimineen kahtia. Vie järjen järkeviltä ja korkeasti koulutetuiltakin. Sortaa, vie, lietsoo pelkoa, saa kääntymään omiaankin vastaan. Se tappaa, aiheuttaa avioeroja, vie järjen vauvasta vaariin, sammuttaa elinkeinon ja elämänhalun. Tuo käsittämättömät velat ja vie kohti EU-liittovaltiota.

Nyt pitäisi hieman rauhoittua ja pysähtyä jokaisen hetkeksi. Aivan järjetöntä touhua koko kansalta.

Kaikki kunnioitus, ymmärrys ja tuki riskiryhmäläisille ja terveydenalan ammattilaisille. Sitä en voi painottaa liikaa.

Koko influenssa-toimet on saanut täysin perusteettomat ja faktoihin pohjautumattomat mittasuhteet. Elämme kuin oravanpyörässä. Hallitus ja media lietsoo. Kansa pelkää ja lietsoo täten mediaa ja hallitusta jatkuviin turhiin toimiin ja uutisointeihin. Hallitus mokailee, paikkailee, ennakoi, mokailee täten lisää. Virheitä ei myönnetä, vastuuta ei oteta.

Koko skenaariota tullaan paikkailemaan vielä vuosikymmenet. Alusta alkaen olisi pitänyt vain riskiryhmäläiset sairaaloissa turvata. Heidän omaa haluaan kunnioittaen tietenkin. Resurssit ja huomio olisi pitänyt keskittää myös muihin riskiryhmiin ja heidän tukemiseen. Rahaa meiltä olisi löytynyt. Terveydenhuoltokin olisi nopeasti kasvatettu ja parannettu rahalla. Ihan suomalaisiakin terveydenhuollon ammattilaisia olisimme saaneet takaisin maahamme ja muilta aloilta palaten, milläs muulla kuin rahalla.

Ihmiset eri nettiryhmissä valmiita lynkkaamaan kenet tahansa. Vaatimalla vaatimassa omien ja muiden oikeuksiensa viemistä. Ehdottamassa ulkona liikkumiskieltoa. Kuvailemassa maskittomia kaupassa ja sen sellaista.

Haluaisin nähdä ne iltamat jossa näitä sitten yhdessä perheen kanssa katsellaan. Katsos nyt vaimoseni, tuossa nuo välinpitämättömät maskittomat on ostamassa perunoita. Aivan kuten joskus ennenvanhaan 2019 luvulla.  Laitetaan vielä kulta nämä someen osoittaen kuinka järkevältä pohjalta toimimme kun jaamme tämän vääryyden. Maskivainoa. Aivan sairasta.

Jokainen tarkastelee koronaa täysin sen oman tilan ja lähimmäisten näkökulmasta. Pitäisi hieman osata miettiä avarammin, ja todeta mitä oikeasti jokin toimi merkitsisi toisella ja koko kansalle, ja kuinka laajasti se vaikuttaa.

Täytyisi myös nyt hyvin tarkkaan ja laajemmin jokaisen miettiä mitä on oikein vaatimassa, kun haluaa luopua oikeudestaan liikkua, määrätä omasta kehosta ja itsenäisyydestä. Vaatimalla vaaditaan niiden pois ottamista ja vaaditaan sitä myös muille. Olisi suotavaa alkaa hälytyskellot soimaan, että nyt alkanut menemään liian pitkälle. Näin se joukkohysteria ja sosiaalinen paine toimii. Historia toistaa itseään vuosisadasta toiseen.

Itsenäisyys ja vapautemme asioihin on aikoinaan verellä saavutettu, eikä ole itsestäänselvyys.

Nyt jotkut haluaa siitä luopua löysin perustein. Ymmärtämättä mihin ja kenen käsiin sen luovuttaa. Nykyiselle hallitukselle sitä ei kannattaisi tehdä. Vielä ongelmallisempana näen sen, että jos niistä nyt osittain luovutaan, ja päästetään myös normaalilain puolelle niitä, kuten myös poikkeuslain käyttöönottoa helpottamaan, on meillä vastassa tulevaisuus, joka ei enää takaa näitä oikeuksiamme näin turvattuna. Entä jos joskus asioistamme päättää vielä huonompi, valheellisempi ja vaarallisempi taho kuin nyt? Muutos on muutenkin edessä jo kohta EU-liittovaltion myötä. Voi tulla ikävä näitä itsemääräämisoikeuksia ja itsenäisyyttä ja alkaa kaduttamaan että ne päästettiin nyt löystymään. Ne ovat syystä olemassa ja vaikea kohde puuttua. Niistä kannattaa pitää kiinni. Aivan kuten kansamme aikoinaan sotimalla ne ylläpiti ja saavutti.

On erittäin köyhää ajatella että maskitta kulkeva tekisi sen pelkästään itsekkyydestä tai välinpitämättömyydestään. Käytöksellään vaarantaa muut ja protestoi. On myös väärin moralisoida maskin kantajaa. Varsinkaan tuntemattomia. Tuttavapiirissä näistä voi keskustella, jos osataan.

Itsehän en käytä maskia. Ja kieltäydyn kaikissa olosuhteissa. Päätös perustuu osittain siihen, että en koe sillä olevan vaikutusta kun kyseessä virus. Tätä ei myöskään yksikään tutkimus puolla. Päinvastoin kaikki löytämäni tutkimukset osoittavat sen juuri olevan hyödytyn. Lähinnä jopa vaan haitallisempi väärin käytettynä, kankaisena tms. Mutta pää syyni kieltäytymiseen on tämä nimenomainen hysteria ja maamme tuhoaminen koronan varjolla. Siinä en halua olla missään osa-alueessa mukana. Osoittakaa minun olevan väärässä, ja puen maskin mukisematta päälleni. Mielipiteet voi muuttua. En usko vain sen tässä asiassa tapahtuvan.

Rokotteissa ihan sama juttu. Syytellään ja riidellään.

Ne ottavat ken kokevat sen itselleen ehdottoman tärkeäksi. Hyvä, jos siten turvaa terveytensä. Ne, jotka eivät sitä ota, eivät mielestäni missään tapauksessa toimi väärin myöskään. Jokainen suojaa sen oman terveytensä parhaalla katsomallaan tavalla. Ei moralisoitavissa. Jokaisella oikeus punnita ne omat näkemykset ja tuntemukset asian suhteen. Tutkimustuloksilla tai ilman. Itse koen myös rokotteen tällähetkellä itselleni isompana uhkana, kuin itse viruksen. Enkä koe vielä kehitys vaiheessa olevan rokotteen suojaavan ja estävän niin että se kannattaisi omaan kehoon truutata. En koe että on kovin järkevää tästäkään aloittaa sisällissotaa tai vääntää meitä kaikkia suojaavat lait päälaelleen.

Ja haluan taas painottaa, että kaikki ymmärrys viruksen ympärillä työskenteleville terveydenalan ihmisille ja riskiryhmäläisille. Hallitusta kohtaan ei voi samaa sanoa.

Pitäkää itsestänne ja läheisistänne huolta. Miettikää asioita järkevämmin ja osatkaa että uskaltakaa kyseinalaistaa. Ja seiskää päätöksienne ja näkemystenne kanssa horjumatta ilman ulkopuolista painetta. Oli aihealue mikä tahansa. Koronalla tai ilman.
Ja yrittäkää keskittyä muihin vakaviin asioihin ympärillämme, jotka jäävät jalkoihin. Suuntamme on todella huono niin kunta kuin valtakunnallisella tasolla.
Kauniita unia kaikille maskilla tai ilman.

Kim Ordell
Kuntavaaliehdokas, Perussuomalaiset
psordell@gmail.com

Ehdokkaan Kynä -palsta on avoin kaikille espoolaisille kuntavaaliehdokkaille, väristä ja puolueesta riippumatta. Ne eivät edusta Espoon Uutisvirran linjaa millään tasolla, vaan jokaisesta tekstistä vastaa ehdokas itse.

Kuntavaaliehdokas, jos haluat oman kirjoituksesi Ehdokkaan Kynä -palstalle, laita tekstisi sähköpostilla osoitteeseen toimitus@espoonuutisvirta.fi! Pidätämme oikeuden pätkiä pidempiä kirjoituksia – ohjemittana on noin 2 000 merkkiä.

One thought on “Ehdokkaan kynä: Tapaus Korona

  1. Jos Espoossa asuisin vielä, niin saisit ääneni. Sitten kun vaalit JOSKUS pidetäänkään, Nyt muka 13.6 , mutta eiköhän sitten TAAS lykätä ikuisesti eteenpäin. Demarit vallassa 1000 vuotta. Neljäs valtakunta on syntynyt – Suomeen demarien toimesta 😦

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: