Espoon legendaarisin kahvila pelastui karanteenikurimukselta – yksi tartunta meinasi ajaa Kaisan Cafén kaaokseen

Espoon legendaarisimman kahvilan, Kaisan Cafén yrittäjä Riikka Söderholm ottaa hallituksen sulkusuunnitelmat melko rauhallisesti vastaan.

– Siirrymme sitten take-away -myyntiin, mikäli ravintolat nyt pistetään kokonaan kiinni. Onneksi se sentään on sallittu, Söderholm sanoo. Jos ravintoloiden täyssulkus siis iskee, niin Kaisan legendaarisenkokoisia korvapuusteja edelleen saa mukaan.

Toistaiseksi Kaisan Cafe on välttynyt pahimmalta koronavirusepidemian riehuessa. Söderholm kertoo toistaiseksi vain yhden kaisalaisen saaneen tartunnan. Käytännössä koko kahvilan henkilökunta joutui karanteeniin tartunnan vuoksi. Karanteenin väisti vain kolme vakituista työntekijää.

– Siinä sitä ihmeteltiin, miten kummassa meidän pitäisi pyörittää tätä toimintaa, Söderholm sanoo.

Pelastus tuli yllättävältä taholta. Kun sana Kaisan karanteenikurimuksesta kiiri kahvilan entisten työntekijöiden korviin, tuli avuntarjouksia Söderholmille tulvimalla.

– Loppu hyvin, kaikki hyvin. Vanhoille työntekijöille toimintatapamme ovat tuttuja ja lopulta se pari viikkoa meni yllättävän sujuvasti, Söderholm sanoo.

Vanhat kaisalaiset riensivät avuksi, kun Riikka Söderholm heitä eniten tarvitsi.
Kuva: Lauri Pajunen

Kauppakeskukselle ja asiakkaille kiitosta

Söderholm sanoo, että Kaisan Café on toistaiseksi tehnyt parhaansa turvavälien suhteen ja koronaan suhtaudutaan vakavasti.

– Onneksi kauppakeskus on tullut hyvin vastaan ja antanut meille mahdollisuuden levittää pöytiämme melko vapaasti keskuksen käytäville, Söderholm kiittelee.

Kahvilan päivittäisessä myynnissä korona ei ole juurikaan näkynyt, mutta yksi asia on muuttunut täysin epidemian aikana.

– Tilausmyynti on käytännössä olematonta. Kun ihmiset eivät järjestä juhlia eikä yritykset tarvitse kampaviinereitä kokouksia varten, niin eihän tilausmyyntiäkään ole, Söderholm harmittelee.

Kaisan onneksi suora kahvilamyynti on edelleen hyvin vahvaa. Söderholmin mukaan korona on muuttanut ihmisten ostokäyttäytymistä sen verran, että korvapuusteja ja muita herkkuja otetaan huomattavasti useammin mukaan kuin ennen.

– Siitä olen yllättynyt, kuinka ihanasti ihmiset edelleen jaksavat tulla hakemaan herkkujaan meiltä, Söderholm päättää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: