Kassaton pikkukauppa avasi ovensa Olarissa – toimittaja testasi

Tavarat kantoon ja pihalle – tämä on ollut pienkauppojen myyntivaltti suurmarketteihin verrattuna jo muinoisesta Leppävaaran Maxi-Marketista lähtien.

Helmikuun puolivälissä Olariin avatussa Korttelikaupassa bisnes todella on näin mutkatonta – edes kassalla ei tarvitse odottaa, kun koko liikkeessä ei kassaa tai henkilökuntaa ole laisinkaan!

Kaupan idea perustuu RFID-tägeihin ja pankkikortilla avautuviin kaappeihin. Tuotteet ovat selkeästi nähtävillä kaapeista ja oven saa auki vilauttamalla pankkikorttia, jolloin liike tekee 25 euron katevarauksen tililtä. Summan pitäisi muokkautua oikeaksi, kun asiakas poimii tarvitsemansa ostokset ja sulkee kaapin oven. Ymmärtääkseni tämän kauppa laskee ostopäätökseksi.

Kaupan kaapit aukeavat pankkikortilla.
Kuva: Lauri Pajunen

Liikkeessä mainittiin, että tuo 25 euroa olisi yhden ”ostokerran” kattoraja – mikäli tuotteita tarvitsee enemmän, niin ovi pitäisi välillä sulkea ja avata uudelleen. Miten kauppa sitten seuraa, ettei ”saldonylityksiä” tapahdu, jäi mysteeriksi.

Kauppaliikkeen ohjeistus on toteutettu selkeällä opasvideolla ja kaupan ehdot on kirjoitettu vielä seinälle, joten minkään asian ei pitäisi jäädä epäselväksi ohikulkushoppailijalle.

Pienkaupan valikoima ja hinnasto ovat juuri sitä, mitä elintarvikekioskilta voi odottaa. Kaupan hyllyiltä löytyi kyllä perinteinen tomaattikastike, keksipaketti ja jopa perustason hygieniatuotteet, mutta pekonia tai leikkeleitä suurempia lihatuotteita pitää etsiä muualta.

Tuoretuotteitakin löytyi – tarvittaessa iltalenkin yhteydessä kotiin voi hyvin tuoda perunat ja sipulit ja suurempikin nälkä taittuu muutamilla eineksillä.

Alkoholia tai tupakkatuotteita kaupasta ei löytynyt – ainoa sinne viittavakaan tuote oli alkoholiton Koff Crisp -olut.

Onko kassaton ruokakauppa tulevaisuutta?
Kuva: Lauri Pajunen

Tein myös huomion siitä, että kaikki kaapit eivät ole samanlämpöisiä – kaappien lämpötilat näkee selkeästi ulospäin, hieman kaapin yläosassa olevan hinnaston alapuolella.

Erittäin positiivisena koin sen, ettei kaupassa tarvinnut rekisteröityä minnekään tai hankkia mitään puhelinsovellusta, mitkä tekevät tavanomaisesta shoppailusta kankeaa. Konsepti todella teki mitä lupaa – ovi auki, kamat kantoon ja kotiin, ilman mitään asiakastunnistautumista tai hokkuspokkuskortteja.

Kokonaisuutena koin Korttelikaupan todella fiksuksi konseptiksi. Oli toki hieman omituinen olo kävellä ruokakauppaan sisälle ja todeta, ettei täällä tosissaan ole ketään, mutta toisaalta – stereotypinen suomalainenhan ei mitään niin kammoksu kuin smalltalkia puheliaan kassatyöntekijän kanssa.

One thought on “Kassaton pikkukauppa avasi ovensa Olarissa – toimittaja testasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: