PK-seudun koronaryhmä vaatii: Laki käyttöön – kuntosalit, tanssipaikat ja kauppakeskusten yleiset tilat säppiin kunnan määräyksellä!

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä vaatii hallitukselta toimintaa epidemian kuriin saattamiseksi, tiedottaa Espoon kaupunki.

Käytännön toimeksi esitetään tartuntatautilakiin ehdotettujen pykälien 58 d ja 58 g väliaikaista käyttöönottoa. Hallitus esitteli pykälät 10.12.2020, mutta toistaiseksi niitä ei ole lyöty vielä lakiin asti.

Pykälällä 58 d mahdollistettaisiin, että kunta voisi määrätä esimerkiksi yleisölle avoimien tilojen järjestelyä niin, että asiakkaiden on mahdollista välttää tosiasiallisesti lähikontakti toisiinsa. Tämä voidaan toteuttaa esimekiksi rajaamalla asiakasmäärää, asiakaspaikka- tai tilajärjestelyin tai muilla tavoilla. Päätöksellä voidaan määrätä myös yksityiset toimijat tekemään koronantorjuntatoimia.

Pykälä 58 g taas mahdollistaisi esimerkiksi mahdollistaa asiakastilojen väliaikaisen sulkemisen ja koskee mm. yksityisiä kuntosaleja, joukkueurheilutiloja, kylpylöitä, yleisiä saunoja, tanssipaikkoja, huvi- ja teemapuistoja sekä kauppakeskusten yleisiä oleskelutiloja.

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien ylimmästä johdosta ja THL:n, HUSin sekä Etelä-Suomen aluehallintovirastosta koostuva ryhmä perustettiin syyskuussa 2020. Espoota ryhmässä edustaa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä (kok) sekä perusturvajohtaja Sanna Svahn.

One thought on “PK-seudun koronaryhmä vaatii: Laki käyttöön – kuntosalit, tanssipaikat ja kauppakeskusten yleiset tilat säppiin kunnan määräyksellä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: