Koronarokotusohjelma etenee Espoossa – nyt piikin saa jo 50-vuotiaat

Espoon kaupunki tiedotti eilen koronarokoteohjelman etenemisestä. Maanantaista lähtien koronarokotusajan on voinut varata 50 – 69 -vuotiaat henkilöt, jotka kuuluvat sairauksiensa vuoksi koronaviruksen riskiryhmiin.

Koronarokotusaika.fi -sivustolta ajan pystyy varaamaan vuonna 1971 syntyneet ja sitä vanhemmat henkilöt, joilla on jokin vakavalle koronainfektiolle altistava tauti, kuten vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, krooninen munuais- tai keuhkosairaus, tyypin 2 diabetes tai Downin oireyhtymä. Myös aktiivisessa syöpähoidossa olevat tai elinsiirron saaneet henkilöt voivat nyt varata oman piikkinsä.

Koronarokote tulee kahdessa erässä – ensimmäisen piikin jälkeen tulee ottaa myös tehosterokote noin 12 viikon kulutua. Aika toiselle rokotukselle voidaan varata joko paikan päällä tai myöhemmin puhelimitse tai verkossa.

Piikityksiä suoritetaan tällä hetkellä kahdessa pisteessä – Ison Omenan kauppakeskuksessa ja Veräjäkallionkadulla Lintuvaarassa. Metro Areenalle tullaan avaamaan kolmas rokotuspiste maaliskuun ensimmäisellä viikolla.

Espoossa käytetään tällä hetkellä kahta rokotetta – saksalais-amerikkalaista Pfizer-BioNTech Comirnatya sekä brittiläis-ruotsalaista AstraZeneca Covid-19:a.

Maanantaina 23.2.2021 Espoo oli kokenut yhteensä 5 278 koronavirustartuntaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: