Espoon valtuustopuolueet julistivat turvallisten vaalien puolesta – PS ja Siniset eivät mukana

Valtaosa espoolaisista valtuustopuolueista on allekirjoittanut Vihreiden johdolla esitetyn julkilausuman, jolla toivotaan turvallisia kuntavaalikampanjaa keväällä 2021. Julkilausuman allekirjoittivat Espoon Kokoomus, Vihreät, Sosiaalidemokraatit, RKP, Keskusta, Vasemmistoliitto, Kristillisdemokraatit sekä Liberaalipuolue.

— Mukana olevat puolueet ovat sitoutuneet noudattamaan omissa kampanjoissaan Aluehallintoviraston ja muiden viranomaisten määräyksiä sekä rajoituksia, Espoon Vihreiden verkkosivuilla julkaistussa julkilausumassa todetaan.

Julkilausumaa on referoinut verkkosivuillaan ainakin Espoon Sosiaalidemokraattinen puolue. Myös RKP julisti sitoutumistaan Facebookissa.

— Avi kuitenkin täsmentää, että kuitenkaan esimerkiksi pelkkä esitteiden tai tuotteiden jakaminen satunnaisille ohikulkijoille ei ole viranomaisten mukaan yleisötilaisuus, seisoo julkilausumassa.

Uutisoimme tammikuun lopulla Espoon Vihreiden järjestämästä neuvonpidosta, missä toivottiin valtuustopuolueilta yhteisiä pelisääntöjä koronavaalien ajaksi. Perussuomalaiset olivat epäilevällä kannalla neuvonpidon suhteen, koska puolue epäili, että neuvonpidossa esitettäisiin erilaisista telttatapahtumista luopumista yhteisesti koronantorjunnan nimissä.

Vihreiden puheenjohtaja Antti Brunni torppasi kuitenkin nämä epäilyt myöhemmin ja julkilausumasta olisi pääteltävissä, ettei mainostamattomia telttoja olla vieläkään kieltämässä.

— Olemme sitoutuneet noudattamaan avin määräyksiä kampanjoinnin suhteen. Olemme pohtineet todella paljon, miten voimme tehdä kampanjaa, jos koollekutsuttavat tapahtumat ovat kiellettyjä, Brunni totesi Espoon Uutisvirralle vielä tammikuun lopulla.

Nyt näyttäisi siis siltä, että Vihreät ovat saaneet valtaosan muistakin puolueista julistamaan sitoutumistaan aluehallintoviraston määräyksiin.

— On itsestäänselvää, että viranomaisten ohjeita noudatetaan valtakunnallisesti koko maassa. Siinä ei tarvita erityistä julkilausumaa, sanoi Espoon Perussuomalaisten puheenjohtaja Paavo Määttä Helsingin Sanomille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: