Karakallion liikekeskuksen uudistus lautakuntaan – ostari korvataan asuintalo-liikekeskuskompleksilla

Kuvituskuva: Ulla Merimäki

Espoon kaupunki tiedotti keskiviikkona, kuinka Karakallion uusi asemakaavaa käsitellään ensi torstain kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksessa.

Kaupunkisuunnittelulautakunnalle esitetään, että Karakallion vanha liikekeskus ja sen yhteydessä olevat parkkipaikat korvataan rakennuskompleksilla, jossa yhdistetään asuinrakennus, liiketilakeskus sekä pysäköintilaitos.

Karakalliontien varrella sijaitseva vanha liikekeskus on alkuperäisessä kuosissaan suoraan 1960-luvulta. Uuden kaavan tarkoituksena on päivittää Karakallion keskuksen ilmettä. Samalla alueelle havitellaan uusia asuintiloja noin 400 uudelle asukkaalle.

Asunnoista ainakin osa suunnitellaan esteettömiksi, jotta alueella asuvien ikääntyvien espoolaisten ei tarvitsisi jättää tuttuja nurkkia taakseen. Samalla alueen asuntotarjontaa pyritään monipuolistamaan myös lapsiperheystävällisemmäksi.

Karakallion keskuksessa on kaupungin tiedotteen mukaan jo kattavat kaupungin palvelut, joiden jatkuvuudesta ei tarvinne olla huolissaan.

— Tavoitteena on, että liikekeskuksen palvelut ovat asiakkaiden käytettävissä koko muutostyön ajan, kertoo Leppävaaran projektinjohtaja Mika Rantala kaupungin tiedotteessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: