Korona syöksi kaupungin työttömyysluvut murheelliselle tasolle – puoluetuet yllättivät

Espoon kaupunginhallitus käsittelee vuoden 2020 tilinpäätöstä kokouksessaan 8.2.2021. Kaupunkilaisten kasvava työttömyys laitettiin kokonaan koronan piikkiin.

Nuorten ja ulkomaalaisten työttömyys piikkinä lihassa

Kaupunginhallituksen papereista selviää, että espoolaisten työttömyysaste nousi 12,1 prosenttiin vuonna 2020. Edeltävänä vuonna vain 7,7 prosenttia espoolaisista oli työttömänä.

Erityisen hälyttävä tilanne Espoolla on nuorten ja ulkomaalaisten työttömien kohdalla. Alle 25-vuotiaiden työttömien määrä lähes kaksinkertaistui. Vuonna 2019 keskimäärin noin 954 nuorta espoolaista oli työttömänä, kun vuonna 2020 vastaava luku oli 1 870.

Nuorten työttömien määrä lähes kaksinkertaistui koronavuonna.
Kuvituskuva: Alvin Decena – Pexels.com

Ulkomaalaisten, tai kuten kaupunki käyttää termiä, vieraskielisten työttömyysaste on tätäkin karumpaa luettavaa. Vuonna 2019 ulkomaalaisista työttömänä oli 17,9 prosenttia, kun koronavuonna ulkomaalaisista työttöminä oli 23,9 prosenttia.

Kaikkiin työttömyyslukuihin syypääksi esitetään koronaviruksen aiheuttamaa taloudellista tilannetta.

Nämä luvut tarkoittavat myös kaupungin maksamien työmarkkinatukien kasvua. Koronavuosi kohotti tätä kulua noin viidenneksellä – vuonna 2019 työmarkkinatukea maksettiin 20,6 miljoonaa euroa ja koronavuonna 2020 työmarkkinatukea kuitattiin 24,6 miljoonaa euroa.

Mainokset

Valtuustoryhmätuissa yllätys

Espoon kaupunki myöntää kaupunginvaltuustoryhmilleen rahallista tukea vuonna 2020 yhteensä 71 443,04 euroa.

Tästä potista suurimmat siivut kuittaavat Espoon kokomuksen valtuustoryhmä (sic) ja Espoon Vihreät. Perää piti Espoon Perussuomalaiset ry.

Kokoomukselle tilitettiin yhteensä 27 500 euroa valtuustoryhmän järjestämään seminaariin Hanasaaressa viime syyskuussa sekä valtuustoryhmän järjestämän glögitilaisuuden ilmoituskuluihin. Lisäksi valtuustoryhmä käytti sihteeripalveluita koko vuoden ajan.

Vihreiden potti oli 17 000 euroa ja se näyttäisi menneen kokonaan valtuustoryhmän ryhmäsihteerin palkkaan.

Espoon Perussuomalaiset saivat tukea ainoana valtuustoryhmänä alle tuhat euroa – tarkalleen 943,04 euroa. Tämä käytettiin valtuustoryhmän juridisiin neuvontapalveluihin sekä sihteerinpalkkioihin elokuusta joulukuuhun.

Tämä on sinänsä yllättävää, että Perussuomalaisista lohjennut Espoon Siniset valtuustoryhmä sai kuitattua itselleen 2 000 euron potin, joka käytettiin muun muassa valtuustoryhmän järjestämään seminaariin joulukuussa sekä valtuustoryhmän kopiokone/tulostimeen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: