Tivi: Espoo hankki uuden, miljoonan euron it-järjestelmän – ”Jo oli aikakin”

Espoo hankki uuden palkka- ja henkilöstötietojärjestelmän kuntaomisteiselta Sarastialta, uutisoi Tivi.

Tivin mukaan Espoo teki hankinnan suorahankintana, ilman kilpailutusta. Sarastia on kuntaomisteinen yhtiö, jolta kunnat voivat tehdä hankintoja ilman kilpailutusta, sillä se toimii kuntien sidosyksikkönä.

Espoon hankinta on Sarasteelle miljoonabisnes. Tivin mukaan käyttöönottokustannuksien määräksi on arvioitu noin 280 000 euroa ja jatkuvina ylläpitokustannuksina Espoo maksaa noin 1 100 000 euroa vuodessa.

Kivikautinen järjestelmä

— Jo oli aikakin! Se edellinen järjestelmä oli varmaan kivikaudella suunniteltu, kommentoi uuden järjestelmän käyttöä Espoon kaupungilla terveydenhoitajana työskentelevä Cia Grönberg.

Hän on kokenut uuden, Sarastia HR 365 -järjestelmän visuaalisesti huomattavasti selkeämmäksi ja helppokäyttöisemmäksi kuin vuonna 1984 käyttöönotettu ja nyt syrjäytetty Hijas-järjestelmä.

— Toki lapsentauteja on ollut. Joitain lomatietoja se on hukannut ja palvelusuhteita se on katkonut omin päin, mutta esimiehet valmistelivat meidät tähän siirtoon todella hyvin, Grönberg sanoo.

— Ainahan näitä käynnistysvaikeuksia tulee, kun uusiin järjestelmiin siirrytään. Mutta kun uusi järjestelmä on näin hyvä, niin kyllä sen sietää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: