Koronavuonna Kelan luukulle pääsi noin kahdessa minuutissa – puhelimitse

Kela tiedottaa korona-ajan räjäyttäneen puhelunpalveluiden suosion. Asiakaspistekäynnit vähenivat noin puoleen aikaisemmasta – kun vuonna 2019 Kelan ovi aukesi noin 2,0 miljoonalle asiakkaalle, koronavuonna 2020 noin ovi narahti noin 0,9 miljoonaa miljoonaa kertaa.

Kun asiakaskäynnit vähenivät puoleen, pystyi Kela siirtämään työvoimaa asiakaspalvelupisteistä puhelimen ääreen. Kelan tiedotteen mukaan, huhtikuusta 2020 alkaen puhelinpalvelussa on joutunut jonottamaan keskimäärin kaksi minuuttia, kun sama keskiarvo oli vuonna 2019 noin yhdeksän minuuttia.

Kelan puhelinpalvelun suosio ylu tuplaantui vuonna 2020. Ajanvarauksella puhelinpalvelua tarjottiin 213 000 kertaa, kun palvelua käytettiin 96 000 kertaa vuonna 2019.

Perustoimeentulotukea maksettiin useammalle

Kelan tartuntapäivärahaa maksettiin eksponentiaalisesti enemmän vuonna 2020 kuin aikaisempina vuosina. Kun koronavuonna tartuntapäivärahaa haki noin 60 000 ihmistä, niin vuonna 2019 samaa rahaa sai noin 100 ihmistä.

Perustoimeentulotukea haettiin vuonna 2020 aavistuksen verran vähemmän kuin 2019, mutta maksettujen tukien määrä kasvoi. Hakijoiden määrä putosi 1,6 miljoonasta 1,5 miljoonaan, mutta toimeentulotukea maksettiin vuonna 2020 yhteensä 417 000 henkilölle, kun vuonna 2019 tukea sai 397 000 henkilöä, tiedotteessa kerrotaan.

— Toimeentulotuen hakemusmäärän vähentymistä selittää se, että olemme myöntäneet toimeentulotukea yhden kuukauden sijaan entistä useammin kahden tai kolmen kuukauden ajalle, etuusjohtaja Antti Jussila sanoo Kelan tiedotteessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: