Espoossa kirjoitettiin yli 41 000 parkkisakkoa vuonna 2020 – oikaisuvaatimuksista lähes joka kolmas muutti tuomiota

Espoossa kirjattiin vuonna 2020 yhteensä 45 884 pysäköintivirhettä. Näistä 41 888 tapauksessa tuomittiin 60 euron suuruinen pysäköintivirhemaksu, kertoo Espoon kaupungin pysäköintiasioista vastaava lakimies Petteri Aumala.

Loput 3 996 kirjattua virhettä olivat huomautuksia pysäköintivirheistä. Huomautus itsessään ei johda jatkotoimiin, mutta niiden tarkoitus on kertoa autoilijalle esimerkiksi alueella muuttuneista pysäköintisäännöistä.

— Huomautus on pysäköinnintarkastajan työkalu, jolla voi puuttua sellaiseen virheelliseen pysäköintiin, jossa hän katsoo olevan sellaisia seikkoja, joiden valossa virhemaksu olisi kohtuuton seuraamus, Aumala sanoo.

— Huomautus kuuluu siis pysäköinnintarkastajan opastamis- ja neuvontatehtäviin.

Mainokset

Oikaisuvaatimuksista lähes joka kolmas kannatti

Kaupunki käsitteli vuonna 2020 yhteensä 3 498 oikaisuvaatimusta. Jokainen kaupungin määräämä pysäköintivirhemaksu on teknisesti katsoen virkamiespäätös, josta kaupunkilaisella on oikeus valittaa ja vaatia oikaisua.

Oikaisuvaatimuksista 354 hyväksyttiin, eli kaupunki totesi virkamiehensä tehneen virheen määrätessään pysäköintivirhemaksun autoilijalle. Hyväksymisprosentti oli siis noin 10.

Autoilijan kannalta toinen positiivinen ratkaisu on lieventää pysäköintivirhemaksu huomautukseksi. Näitä ratkaisuja tehtiin vuonna 2020 yhteensä 710 kappaletta.

Pysäköintivirhemaksusta voi aina tehdä oikaisuvaatimuksen.
Kuva: Lauri Pajunen

— Oikaisuvaatimuksissa huomautuksia käytetään pääosin tilanteissa, joissa pysäköintivirhemaksu on oikein määrätty, mutta oikaisuvaatimuksessa esitetään sellaista näyttöä sellaisesta tosiseikasta, jota pysäköinnintarkastajalla ei ole ollut käytettävissään virhemaksua määrättäessä, Aumala kertoo.

Yhteensä oikaisuvaatimukset onnistuivat peruuttamaan virhemaksun noin 30 prosentin todennäköisyydellä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: