Yrittääkö Espoon Vihreät kieltää poliittiset toritapahtumat koronan varjolla? – ”Kyllä se siltä vaikuttaisi”

Espoon Uutisvirta lähestyi neljää Espoon suurpuoluetta vaalikampanjointiin ja koronarajoituksiin liittyen. Kysyimme puolueilta, miten ne aikovat ottaa pandemian huomioon vaalikampanjatilaisuuksien järjestelyissä.

Perinteisesti merkittävänä osana vaalikampanjointia on telttapartiointi erilaisten kaupunkitapahtumien yhteydessä. Siksi kysyimme onko puolueilla nyt aikomusta järjestää näitä tapahtumia ja miten niihin suhtaudutaan.

Koronatilanteen takia kuntavaalien siirtämistäkin on esitetty ja vaaleista ennakoidaan tulevan ennennäkemättömän somevoittoiset. Siksi kysyimmekin – toivovatko espoolaiset puoluejohtajat kuntavaaleista ”somevaaleja”.

Ainoastaan Espoon Perussuomalaisten puheenjohtaja Paavo Määttä vastasi kyselyyn. Kokoomus ja SDP jättivät vastaamatta. Espoon Vihreiden Antti Brunni vastasi kyselyymme vasta tämän jutun julkaisun jälkeen.

Mainokset

Perussuomalaiset epäilevät ”yhteistä sopimusta”

— Perussuomalaiset ovat perinteisesti olleet vahva ”toripuolue”, eli olemme aina, pärjänneet hyvin kansan parissa. Luonnollisesti toivomme, että pandemiatilanteesta huolimatta pystyisimme järjestämään joitakin toritapahtumia eri puolilla Espoota, Määttä sanoo.

Määttä näkee toritapahtumat äänestäjän kannalta yhtenä parhaista tavoista tutustua ehdokkaisiin. Somessa sanansa voi asetella hyvinkin tarkasti ja miettien, mutta todellisessa tilanteessa äänestäjän kanssa ehdokkaiden valmius ja reagointikyky punnitaan, Määttä uskoo.

Vaalitapahtumat ovat ehdokkaille hyvä paikka jakaa
vaalimainoksia.
Kuvituskuva: Pexels.com

— Vihreät esittivät kaikille valtuustoryhmille yhteistä tapaamista, joka ilmeisesti tapahtuu helmikuun alkupuolella. Tapaamisessa on ilmeisesti tarkoitus saada aikaan yhteinen sopimus koronapelisäännöistä kampanjoinnissa, Määttä sanoo.

Uutisvirta: Uskotteko, että tapaamisessa haluttaisiin kieltää perinteiset toritapahtumat?

— Kyllä se siltä vaikuttaisi. Muilla isoilla puolueilla on varmasti paniikki päällä, kun Perussuomalaisten gallupkannatus näyttää nousevan kaikissa mittauksissa., sanoo Määttä.

Edellisissä kuntavaaleissa 2017 Perussuomalaiset saivat Espoon valtuustoon seitsemän paikkaa 9,8 prosentin kannatuksella. Koko maassa Perussuomalaisten kannatus oli 8,8 prosenttia.

— Perussuomalaisten kannatuksen nousun takia moni espoolainen valtuutettu on huolissaan oman vatuustouransa jatkosta.

Määttä toteaa ykskantaan, ettei Perussuomalaiset aio sitoutua mihinkään yhteisiin koronalinjauksiin.

— Me toteutamme omat kampanjatapahtumamme koronaturvallisuutta noudattaen. Mahdollisissa telttatapahtumissa rajaamme yhtäaikaisen ehdokasmäärän kolmesta neljään ehdokkaaseen kerrallaan. Lisäksi edellytämme jokaiselta telttaehdokkaaltamme maskin ja käsidesin käyttöä, Määttä korostaa.

Lopuksi Määttä antaa tunnustusta Vihreitä sosiaalisen median käytön mestareina.

Paavo Määttä antaa tunnustusta Vihreiden someosaamiselle.
Kuvituskuva: Pexels.com

— Ymmärtäähän tämän somevaaliyrityksen sikäli, kun tietää Vihreiden kyvyn pommittaa viestiään somen kautta, varsinkin kun somen moderaattorit näyttävät varsin selvästi suosivan Vihreitä, Määttä sanoo.

— Me teemme oman kampanjamme jossa pyrimme tapaamaan äänestäjiä perinteisesti toreilla, sekä somessa omalla tavallamme.

Juttua muokattu 15.43 – Espoon Vihreiden puheenjohtaja Antti Brunni vastasi kyselyymme vasta tämän jutun julkaisun jälkeen. Julkaisimme koko vastauksen tässä jutussa.

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Yrittääkö Espoon Vihreät kieltää poliittiset toritapahtumat koronan varjolla? – ”Kyllä se siltä vaikuttaisi”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: