Espoon Vihreät vastaavat Perussuomalaisten telttatapahtumakieltosyytöksiin: ”Haluamme kuulla, mitä muut ajattelevat näiden vaalien järjestelyistä”

Espoon Uutisvirta lähestyi kaupungin suurimpien puolueiden, Kokoomuksen, Vihreiden, SDP:n sekä Perussuomalaisten puheenjohtajia sähköpostitse viime perjantaina, 22.1.. Toivoimme vastauksia viikonlopun aikana, asettaen alkuperäisen deadlinen sunnuntaille, 24.1. Juttu lopulta julkaistiin tänä aamuna, 29.1.2021.

Ainoastaan Espoon Perussuomalaisten puheenjothaja Paavo Määttä vastasi viestiin, mutta jäimme odottelemaan vastauksia myös muilta puheenjohtajilta. Niitä ei tullut.

Jutun julkaisun jälkeen Espoon Vihreiden puheenjohtaja Antti Brunn vastasi alkuperäiseen sähköpostiviestiin. Viesti on julkaistu editoimattomana tämän jutun lopussa.

Ryhmien väliseen kokoukseen Brunni suhtautuu maltillisesti.

— Näitä koollekutsumisia on tietääkseni ennenkin harrastettu ennen vaaleja. Näissä vaaleissa koronatilanne tekee meidän mielestämme näistä keskusteluista entistäkin tärkeämmän, Brunni totesi.

Brunnin mukaan Vihreillä ei ole pohjasuunnitelmaa ryhmien väliselle yhteiskokoukselle.

— Olemme sitoutuneet noudattamaan avin määräyksiä kampanjoinnin suhteen. Olemme pohtineet todella paljon, miten voimme tehdä kampanjaa, jos koollekutsuttavat tapahtumat ovat kiellettyjä, Brunni sanoo.

— Haluamme kuulla mitä muut ajattelevat näiden vaalien järjestelyistä ja voitaisiinko niistä sitten tehdä jotain yhteisiä linjauksia. Ei tässä sen dramaattisemmasta ole kyse.

Brunni haluaa painottaa, ettei kokouksen tarkoituksena ei ole tehdä mitään sopimuksia.

…………

Vihreät noudattaa viranomaisten koronarajoituksia ja -ohjeistuksia toiminnassaan ja meille vaalien toteutuminen turvallisesti on tärkeä asia. 

Sen vuoksi olemmekin esimerkiksi hakeneet myös vapaaehtoisia vaalitoimitsijoiksi, jotta varahenkilöitä löytyy tarvittaessa toimimaan vaalilautakunnissa, jos ihmiset joutuvat jäämään karanteeniin. Näin olemme osaltamme turvaamassa sitä, että vaalit saadaan varmasti käytyä eikä kenenkään terveyttä jouduta vaarantamaan. 

Espoon puolueiden yhteisien kampanjoinnin pelisääntöjen osalta Vihreät on ollut aloitteellinen ja ollut yhteydessä muihin valtuustopuolueisiin, että olisivatko nämä kiinnostuneita sopimaan jonkinlaisia reunaehtoja, joilla pystyttäisiin turvaamaan vaalit koronasta huolimatta. 

Vaaleissa parasta kuitenkin ovat ihmiset ja ihmisten kohtaaminen, niin olisi sääli, jos kohtaaminen jäisi vain somen ja netin varaan. 

Itse olen luottavainen ehdokasjoukkoomme, että kampanjointi onnistuu myös sähköisesti, sillä vihreät on aina ollut vahvasti tulevaisuuteen katsova puolue. 

Ja vaikka korona tuo haasteita kampanjointiin, uskon myös osan poikkeusjärjestelyistä olevan sellaisia, jotka tulevat näkymään myös jatkossa; esimerkiksi etäosallistuminen kokouksiin.

Antti Brunni
Espoon Vihreät

Juttua päivitetty 31.1.2021: Lisätty kommentit Antti Brunnilta.

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Espoon Vihreät vastaavat Perussuomalaisten telttatapahtumakieltosyytöksiin: ”Haluamme kuulla, mitä muut ajattelevat näiden vaalien järjestelyistä”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: