Perussuomalaisten kuntavaaliohjelma julkaistiin – säästöjä kuntatalouteen haettiin muun muassa maahanmuuttajien integroitumiseen liittyvistä palveluista

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ja puoluesihteeri Simo Grönroos esittelivät puolueen kuntavaaliohjelman maanantaina 25.1.2021 suorassa nettilähetyksessä. Grönroos on Perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaana Espoossa.

Viimeisimpien gallupien mukaan (HS, Yle) Perussuomalaiset ovat kiilanneet maan suosituimmaksi puolueeksi. Suomen Uutisten mukaan tämä on aiheuttanut kitkaa jo hallituksen sisällä ja hallitus on siirtänyt valtion kehysriihtä kuntavaalien jälkeiseen aikaan. SU:n mukaan tämä ratkaisu tehtiin pääasiassa keskustan painostuksen vuoksi.

— Perussuomalaisten realismi talous-, maahanmuutto- ja ilmastoasioissa yhdistää kansaa ennennäkemättömällä tavalla, puolueen ”työmies” Matti Putkonen kommentoi kannatuslukemia ennen kuntavaaliohjelman julkaistamista.

Putkonen painotti, kuinka tärkeitä täydet ehdokaslistat ovat kuntavaaleissa. Espoon ehdokashankinnasta uutisoimme aiemmin.

Asiat tärkeysjärjestykseen

Simo Grönroos (oik.) ja Jussi Halla-aho esittelivät Perussuomalaisten kuntavaaliohjelman.
Kuva: Kuvakaappaus SU:n videolta

Perussuomalaiset valitsivat kuntavaaliteemakseen sanaparin ”Asiat tärkeysjärjestykseen.” Grönroos esitteli kuntavaaliohjelman 10 pääteemaa.

— Veronkorotusten tie on käyty loppuun, asiat on asetettava tärkeysjärjestykseen. Kuntien on keskityttävä suomalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistämiseen, toissijaisista, turhista ja vahingollisista menoista on leikattava ensin, Grönroos linjasi.

Seuraava linjaus koski kaupunkien palvelujen tuotantoa. Perussuomalaisten mukaan paikallisilla yrityksillä on oltava mahdollisuus osallistua kunnan palvelujen tuottamiseen. Erityisesti Grönroos nosti esille vesi- ja sähkölaitosten kaltaiset luonnolliset monopolit, joiden ei pidä muodostua yksityisiksi monopoleiksi.

Väistämättä mieleen nousee Espoon Sähkön sekä sähkönsiirtoyhtiö Carunan myynnit yksityiselle sektorille. Luonnollisen monopolin kauppaaminen on näin vähentänyt myös Espoon tulovirtoja.

Integroidu tai kotiudu

Perussuomalaisten ohjelma otti tiukasti kantaa maahanmuuttajille kohdennettuja palveluita vastaan.

Perussuomalalaisten mukaan kuntien tulee lopettaa ”laittomasti maassaoleville” annettavat palvelut, maahanmuuttajien oman kielen ja kulttuurin tukeminen eikä kuntien tule harjoittaa työnhaussa ”positiivista syrjintää”.

Perussuomalaiset linjaavat, että heikosti integroituvan maahanmuuttajan kanssa on voitata puhua vakavasti kotimaahan palaamisen mahdollisuudesta.
Kuvituskuva: Alex Powell / Pexels.com

— Puhutaan, että syrjintä on väärin, mutta elämme niin hullussa Suomessa, että suomalaisia saa syrjiä. Grönroos sanoi. Hän kritisoi samalla voimakkaasti maahanmuuttajakiintiöitä muun muassa kunnallisilla työpaikoilla.

Lisäksi perussuomalaiset vaativat, että kuntien tulee edistää heikosti integroitumineiden paluumuuttoa. Haittamaahanmuuton vetovoimatekijöitä on karsittava. Grönroos julisti, että huonosti kotoutuvien maahanmuuttajien kohdalla pitää keskustella vakavasti paluumuuttamisesta kotiin loputtomien integroitumispalvelujen tarjoamisen sijasta.

— Ruotsin tie ei ole Suomen tie, huono maahanmuuttopolitiikka romuttaa kuntien talouden ja turvallisuuden, Grönroos päätti kuntavaaliohjelman esittelyn.

Turvallisuuteen liittyen Perussuomalaiset vaativat turvallisuuden tunteen palauttamista kouluihin ja kirjastoihin.

— Koulujen tulee olla turvallisia oppimispaikkoja. Kiusaamiseen tulee puuttuua päättäväisesti ja kouluissa tapahtuvista rikoksista tulee tehdä rikosilmoitus, luki puolueen vaaliohjelmassa.

Idelogiavapaata suhteellisuudentajua

Grönroos linjasi, että Perussuomalaiset vaativat suhteellisuudentajua ilmastopolitiikkaan.

— Kuntien ei tule rasittaa talouttaan ja kuntalaisten lompakkoa valtiota kunnianhimoisimmilla ilmastotavoitteilla.

— Suomalainen tehtaanpiippu on ilmastoteko, Grönroos sanoi.

Suomen ymoäristöstandardit tekevät suomalaisesta teollisuudesta koko maailman kannalta ympäristöystävällisempää.
Siksi Prussuomalaiset näkevät suomalaisen tehtaanpiipun ympäristötekona.
Kuvituskuva: Pixabay / Pexels.com

Grönroos vaati myös loppua ideologiselle vouhotukselle ja ”ideologiselle pelleilylle”.

— Kuntien ei pidä lähteä mukaan pienten, mutta äänekkäiden vähemmistöjen monikulttuurisuutta tai tarpeettomia sukupuoli-ideologioita edistäviin puuhasteluihin, Grönroos linjasi.

Hän vaati samalla, ettei suomalaisia saa syyllistää rasismista aiheettomasti.

Puolue on myös väkevästi kaverikapitalismia, kähmimistä ja suhmurointia vastaan.

— Perussuomalaiset eivät ole eturyhmien tai firmojen juoksupoikia vaan ajattelevat riippumattomasti kunnan kokonaisetua, Grönroos totesi, piikitellen puoluetta mainitsematta niitä kuntia, missä yksi ja sama puolue on hallinnut vuosikymmenestä toiseen.

Sujuvan liikkumisen puolesta

Perussuomalaiset linjasivat iskulauseella ”Pidetään Suomi liikkeessä”, kuinka liikennerakentaminen tulee tehdä sujuvan liikkumisen näkökulmasta.

— Raideinvestointeja ei pidä ylikorostaa, eikä autoilua tehdä hankalaksi idelogisista lähtökohdista, luki puolueen ohjelmassa.

Perussuomalaiset vaativat loppua kuntien ylivelkaantumiselle ja ylimitoitetuille investoinneille.
Kuvituskuva: SevenStorm JUHASZIMRUS / Pexels.com

Espoon kohdalla tämä osuu nimenomaisesti miljardiluokan investoinniksi muuttuneeseen Länsimetroon sekä nyt Leppävaaraa, Vermon aluetta ja Kehä I:n vartta repivään Raide-Jokeriin.

Tähän liittyen Perussuomalaiset vaativat loppua kuntien ylivelkaantumiselle. Perussuomalaisten mukaan uusille kunnantaloille, pikaraitioteille tai konserttipalatseille aika ei ole nyt kypsä.

Kuntien velkaantuminen nähdään ongelmana lähidemokratian toteutumisen kannalta.

— Velkahirressä roikkuva kunta ei ole itsenäinen kunta.

Grönroos vetosi ihmisiin ei pelkästään äänestämään Perussuomalaisia vaan kannusti myös kuntavaaleihin ehdolle.

Koko tiedotustilaisuuden voit katsoa alta tai YouTubesta.

One thought on “Perussuomalaisten kuntavaaliohjelma julkaistiin – säästöjä kuntatalouteen haettiin muun muassa maahanmuuttajien integroitumiseen liittyvistä palveluista

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: