Espooseen tulossa viisi uutta S-ketjun kauppaa – TE-toimiston pilotti saa räjähtävän startin

HOK-Elanto on avaamassa viisi uutta liikettä Espooseen vuoden 2022 loppuun mennessä, tiedottaa Espoon kaupunki.

Ensimmäisenä avautunee Matinkylään uusi Alepa alkuvuodesta 2021. Se korvannee Matinkylän vanhalla ostarilla olleen pienen ruokakaupan.

Matinkylän lisäksi Jupperi ja Kauklahti ovat saamassa uudet Alepat, joiden kaveriksi avataan Nöykkiöön uusi S-Market ja Lippulaivaan uusi Prisma. Kaikkien liikkeiden pitäisi olla auki viimeistään vuonna 2022.

Työllistävä vaikutus merkittävä

— Miestyövuosia kertyy pelkästään jo rakentamisessa useita satoja. Valmistuttuaan myymälät työllistävät yli 150 kaupan alan työntekijää. Välillisiä työllistämisvaikutuksia emme ole vielä arvioineet, mutta ihan merkittäviä nekin tulevat olemaan, kaupungin tiedotteessa arvioi HOK-Elannon kiinteistöjohtaja Jyrki Karjalainen.

Viisi hanketta ovat arvoltaan noin 20 miljoona euroa, arvioidaan kaupungin tiedotteessa.

Espoon kaupungin elinkeinojohtaja Tuula Antola tervehtii ilolla HOK-Elannon investointeja, sillä ne auttavat kaupunkia pääsemään tavoitteeseensa, millä pyritään puolittamaan espoolaisnuorten työttömyys vuoteen 2022 mennessä.

— Ne mahdollistavat monenlaisia työskentelyn ja työssäoppimisen polkuja eri ikäisille ja -taustaisille työnhakijoille, Antola kertoo tiedotteessa.

Antolan mukaan Espoo on mukana TE-toimiston kokeilussa, missä kaupunki ottaa vastuulleen kaikki alle 30-vuotiaat sekä maahanmuuttajataustaiset työttömät työnhakijat. Kokeilu alkaa maaliskuussa 2021.

One thought on “Espooseen tulossa viisi uutta S-ketjun kauppaa – TE-toimiston pilotti saa räjähtävän startin

  1. Kyllä on jännää, että Nöykkiöön tulee S-Market. Kun muutin 25 vuotta sitten Nöykkiöön, siellä oli vain 1950-luvulta asti ollut Cajanderin veljesten legendaarinen kauppa, joka joutui lopettamaan pian sen jälkeen, kun Valintatalo avasi kauppansa Nöykkiön kirjastoa vastapäätä. Nyt entisen Valintatalon, nykyisen K-Marketin, kilpailijaksi siis tulee isohko S-Market. Ei huono, asiakkaan näkökulmasta.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: