Taistelu Soukan koirapuiston puolesta kannatti – kuntalaisaloite pelasti metsäisen koira-aitauksen

Soukkalainen Taru Kircher kuuli vuonna 2017, kuinka Soukassa sijaitsevaa Riilahdenpuiston koira-aitausta suunniteltiin siirrettäväksi Soukan rantatien varteen tyhjälle hiekkatontille.

— Ei siinä olisi ollut mitään järkeä! Miniatontien lähistölle suunniteltu tontti olisi ollut koirille tylsä, Kircher sanoo.

Sittemmin Riilahdenpuistoksi nimetty koira-aitaus sijaitsee Kaitaantien ja Soukanväylän risteyksessä, missä koirille on varattu suurikokoinen ja kumpuileva metsätontti, missä koira pääsee juoksemaan vapaasti vaihtelevassa maastossa.

Taru Kircher ja Leo-koira ovat tuttu näky Riilahdenpuistossa.
Kuva: Taru Kircher

— Maastonsa vuoksi koirapuisto kerää kävijöitä aina Kirkkonummea ja Helsinkiä myöden, Kircher selventää.

Kuntalaisaloitteessa Miniatontielle suunniteltua puistoa pidettiin valmiiksi liian pienenä ja maastoltaan koirille tylsänä. Lisäksi alueen asukkaat olivat ilmaisseet vastalauseensa mahdolliselle aitaukselle koirien aiheuttaman haukkumelun takia.

—  Kyse on käytännössä vain pienestä kakka-aitauksesta jossa koira voi käydä asioillaan ilman hihnaa, kuntalaisaloitteessa kuvataan Miniatontien suunnitelmaksi jäänyttä aitausta.

Sähköpostipommitus tepsi

Kuultuaan uutisen puiston mahdollisesta siirtämsestä, Kircher päätti laittaa töpinäksi. Koirapuiston vakikävijöiden keskuudessa perustettu Soukan Koirakamut -ryhmä aktivoitui ja koordinoi toimintaansa Facebookin kautta.

Ryhmä pommitti kaupunginisiä ja työntekijöitä sähköpostitse ja kuntalaisaloitteen voimin.

— Se yllätti minut todenteolla, että kaupungin puolelta meidän huolemme otettiin niin myötämielisesti vastaan, Kircher sanoo.

Riilahdenpuiston koira-aitaus on metsäinen ja vaihtelevamaastoinen.
Kuva: Ulla Merimäki

Ei makeaa mahan täydeltä

Miniatontien koira-aitaussuunnitelma lopulta haudattiin ja Espoo kunnosti Soukan nykyisen koirapuiston vuonna 2019. Koirapuistoon saatiin kunnolliset raja-aidat suurille ja pienille koirille ja huomattavasti turvallisempi sisääntulo puistoon, mutta parannettavaa silti jäi.

— Olisin toivonut puistoon vielä sellaista yleistä opastaulua, missä olisi kirjattu yleiset järjestyssäännöt ylös, Kircher toteaa.

— Eläinten kanssa peuhatessa tulee aina riitatilanteita ja kun niitä sitten tulee, olisi huomattavasti helpompi vedota ylöskirjattuun sääntöön, joka olisi kaikkien nähtävillä, ihan siinä puiston yhteydessä, Kircher ehdottaa.

— Selkeästi esillä olevat säännöt olisivat jokaisen etu.

Kunnostustyötä hän pitää kuitenkin Soukan Koirakamujen saavuttamana torjuntavoittona.

— Onneksi Soukan ja koko seudun koirat saavat edelleen kirmata kivassa puistossa edelleen ja toivottavasti tosi pitkään, Kircher päättää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: