Lisätestit paljastivat yhden lisätartunnan olarilaisessa palvelutalossa – nyt koko talo on koronarokotettu

Espoo tiedotti perjantaina, kuinka koronaepidemia saapui Olarissa sijaitsevaan palvelutalo Hopeakuuhun. Tartuntojen vuoksi koko talo testattiin koronan varalta ja nyt on selvinnyt, että alkuperäisten tartuntojen lisäksi yksi talon asukas olisi saanut koronavirustartunnan.

Yhteensä tartuntoja todettiin siis 17 kappaletta, joista 10 osui talon asukkaille ja 7 talon henkilökunnalle. Kaksi tartunnan saanutta asukasta on siirretty hoitoon Jorvin sairaalaan.

— Muistisairaiden ihmisten kohdalla eristyksen toteuttaminen voi olla hyvin haasteellista, sanoo Hopeakuun toiminnanjohtaja Irene Valo.

Valo kertoo, että tartunnan saaneet asukkaat voivat kohtuullisen hyvin ja heidän voinnissaan näkyy koko koronan kirjo.

— Meidän päähän on tullut tietoa, että osa tartunnan saaneista on vähän väsyneitä ja kuumeisia, mutta toisaalta osa heistä on olosuhteisiin nähden hyvinkin virkeitä, Valo kertoo.

Tieto tartunnoista ei aiheuttanut paniikkia talossa.

— Tunnelma oli talossa hyvin rauhallinen, kun tieto ensimmäisestä tartunnasta tuli. Tätä oli kuitenkin harjoiteltu jo vuoden verran, Valo kertoo.

Tällä hetkellä talon asukkaiden keskuudessa tunnelma on hyvä ja väki on tyytyväisiä saamiinsa koronatesteihin ja rokotteisiin. Valo vahvistaa Espoon Uutisvirralle, että koko talo on nyt saanut koronavirusrokotteen.

— Henkilökunnan suhteen meillä on pieniä ongelmia, kun niin moni on karanteenin takia poissa pelistä ja sijaisia on hankala saada. Harva kuitenkin haluaa tulla sijaistamaan taloon, missä koronaa on todettu, ellei itse ole sitä jo valmiiksi sairastanut, Valo sanoo.

THL:n mukaan Espoossa on todettu yhteensä 4 160 koronavirustapausta 18.1.2020 mennessä.

Korjaus, kello 15.20: Jutussa mainittiin aiemmin, että kaikki tartunnan saaneet asukkaat olisi siirretty Jorviin. Todellisuudessa vain kaksi asukasta on siirretty sairaalahoitoon.

One thought on “Lisätestit paljastivat yhden lisätartunnan olarilaisessa palvelutalossa – nyt koko talo on koronarokotettu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: