Olarilaisessa palvelukodissa koronatartuntoja – palvelukotien rokotusohjelma valmistunee helmikuun loppuun mennessä

Espoon kaupunki tiedotti 15.1.2020, kuinka Olarissa sijaitsevassa Palvelukoti Hopeakuussa on todettu 16 koronatartuntaa. Kaupungin tiedotteen mukaan yhdeksän asukasta ja seitsemän hoitokodin henkilökunnan jäsentä on saanut tartunnan.

Tartunnan saaneet asukkaat on eristetty muista asukkaista ja koronan saaneet henkilökunnan jäsenet on asetettu asianmukaiseen karanteeniin. Hoivakodissa on tehty koronavirustestit, joiden tulokset eivät olleet tiedossa vielä perjantai-iltapäivällä.

Kauan odotetut koronarokotukset ovat päässeet alkuun Espoossa. Kaupungin mukaan tavoitteena on rokottaa kaikkien hoivakotien asukkaat kahdella annoksella helmikuun loppuun mennessä. Tiedotteen mukaan Espoossa on noin 40 hoivakotia, joissa asuu noin 1 350 henkilöä.

Hopeakuussa henkilökunnan rokotukset olivat alkaneet jo torstaina, 14.1. ja asukkaiden rokottaminen alkaa tänään, 16.1.2020.

– Olemme iloisia, että olemme päässeet aloittamaan hoivakotiemme asukkaiden ja henkilökunnan rokotukset. Vaikka rokotukset ovat alkaneetkin, muistutamme, että hoivakodeissa noudatetaan edelleen huolellisia suojaustoimenpiteitä ja hygieniaohjeita, tiedotteessa sanoo vanhuspalvelujen johtaja Matti Lyytikäinen.

Osana tiukennettuja turvallisuusohjeita kaupunki velvoittaa jokaisen hoivakotivierailijan ilmoittamaan tulostaan etukäteen, kylvettämään kätensä käsidesissä sekä käyttämään maskia jopa niissä tilanteissa, missä palvelukotiasukkaan kanssa ollaan kahden kesken.

Espoossa on THL:n mukaan todettu 4 107 koronavirustartuntaa 16.1.2020 mennessä

One thought on “Olarilaisessa palvelukodissa koronatartuntoja – palvelukotien rokotusohjelma valmistunee helmikuun loppuun mennessä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: